Ett bakverk som jag brukar baka till någon mysig julkväll i december så är det saffranskladdkaka! Oftast brukar jag servera lättvispad grädde och hallon till! Den här gången fick den en extra tvist med att dekorera med frosting, passionsfrukt och krossade kardemummakärnor. Jag tycker att det blev en lyckad kombo, och snyggt! Det som är extra bra är att man kan förbereda den i god tid för bjudningen!
Saffranskladdkaka – en himla god juldessert!
Saffranskladdkaka – Recept:
Här är receptet! Det hittade jag hos Arla
🌟 150 g smör
🌟 100 g vit choklad
🌟 1 kuvert saffran
🌟 2 ägg
🌟 1 1/2 dl strösocker
🌟 2 dl vetemjöl
🌟 1/2 krm salt
Frosting med passionsfrukt
🌟 1/2 dl vispgrädde
🌟 150 g Philadelphia färskost
🌟 mortllade Kardemummakärnor
🌟 2 st passionsfrukter
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 grader eller 160 grader varmluft,
2) Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Tag kastrullen från värmen och rör ned saffran.
3) Blanda i resten av ingredienserna.
4) Häll smeden i en smord och mjölad bakform ca 21 cm i diameter, tror min var lite större, då blir den lite tunnare.
5) Grädda i mitten av ugnen i 15-17 min. Låt svalna helt.
Frosting med Passionsfrukt:
1) Hacka chokladen grovt. Värm grädden i kastrullen. Ta från värmen och tillsätt chokladen. rör tills den smält. Vispa ner färskosten.
2) Bred krämen över tårtan. Ställ kallt i minst 1 timme.
3) Strö kardemumma över frostingen. Häll saft och passionsfrukt över hela kakan.
Lycka till med den goda desserten! Så skönt när man kan förbereda en efterrätt i god tid före middagsbjudningen!
Kram 💖 Katarina