Mozartkulor
De sista dagarna före jul blir det mest godispyssel, matlagning coh inslagning av de sista klapparna. Godistillverkning är verkligen ett av mina stora favoritpyssel, det är verkligen synd att man väntar med det till absolut de sista dagarna…som också är stressigast. Men skulle man börja baka tidigare….så skulle de ändå vara uppätna ? Det blir tre olika favoritgodisar här på bloggen före jul. Vi börjar med supergoda Mozartkulor, som är väldigt enkla att göra!
Mozartkulor – med en fyllning av nougat och marsipan eller mandelmassa…täckt med mörk choklad…
Mozartkulor
Recept har jag hittar i tidningen Sött & gott Aftonbladet
Ingredienser:
200 g marsipan/mandelmassa
70 g nougat
100 g mörk choklad
Gör så här:
- Dela mandelmassan och nougaten i vardera 20 bitar.
- Rulla till kulor, ställ nougaten kallt en stund.
- Platta ut mandelmassekulorna till plattor, lägg dit nougatkulan och rulla ihop till en boll.
- Nu kan man välja att ”temperera choklad” eller bara smälta mörk choklad och doppa kulorna.( I Tidningen finns en beskrivning hur man tempererar choklad, annars finns bra beskrivningar på nätet.
- Sätt en strösselkula på toppen för extra dekoration. Klart att smaka!
Lycka till med julgodiset! Det här är verkligen gott! Mozartkulor passar ju utmärkt till Nyår också!
Kram Katarina