Idag blir det supergoda Bountykulor, chokladkulor fylld med krämig kokosfyllning, toppade med kokoschips. Det här är en klar favorit, de har jag bakat många gånger…enkla att göra och de misslyckas aldrig. Bountykulor passar även att göra tillsammans med barnen…ingen het kola-kokning, med kladd och brända fingrar…
Bountykulor
Recept kommer från Aftonbladets Sött & Gott, Vill du ha ett vegansk recept på Bountykulor klicka på länken.
Ingredienser: (ca 20-30st)
50 gr smör,smält
3 dl riven kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vispgrädde
garnering: 100-15o gr mörk choklad, kokoschips
Bountykulor – Gör så här:
- Blanda ihop smält smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och grädde. Ställ smeten i kylen en stund.
- Rulla smeten till kulor, lägg dem i frysen i ca 30 minuter.
- Smält eller temperera choklad, doppa kokoskulorna i chokladen, strö över lite kokos eller kokoschips
- Låt stelna i kyl om de ej är tempererad choklad.
Smaskiga Bountykulor fylld med krämig kokosfyllning
Inte de vackraste pralinerna…men himla goda och enkla att göra!…och de ska ju se lite hemmagjorda ut!
Ha en jättebra dag! Tänk att det är snart julafton! Visst är det roligt att göra hemlagat godis! Man önskar att man gjorde det hela året, tänk vad mycket nyttigare än allt köpegodis! Lycka till med godistillverkningen!
Kram Katarina