Snickerskakor
Idag har jag testat ett nytt superrecept på snickerskakor. Supergoda små rutor som är krispiga av Rice krispies och sötsalta av sirap och jordnötssmör…toppade med mjölkchoklad! Här behövs ingen ugn, så det är ett perfekt bakverk även för barnen! Receptet kommer från Jennys matblogg, så kika gärna in där!
Snickerskakor
Originalrecept på snickerskakor från Jennys matblogg
Ingredienser:
8-9 dl rice crispies (jag skulle ta mindre mängd nästa gång, eller en större form, de blev lite smuligt i botten)
1 tsk vaniljsocker
1 burk med jordnötssmör (225 gram )
1/2 – 1 dl kokos
1 dl strösocker
1 dl sirap
Garnering : 200 gram (mjölk)choklad, ringlade även över mörk choklad (ca 50 gr)för extra dekoration
Snickerskakor – gör så här:
1) Lägg ut bakplåtspapper i en form.
2) Blanda jordnötssmör och sirap och socker i en kastrull på spisen ( Men det ska inte koka )
3) Blanda crisp, vaniljsocker och kokos i en bunke.
4) Rör sedan ner den lite uppvärma jordnötsblandningen med crispet. Rör om så att det blandar sig ordentligt.
5) Platta ut i en form på ca 20 *30 cm. (Eller tag en större om du vill ha tunnare snickers, detta är en smaksak.)
6) Hacka och smält chokladen över ett vattenbad.
7) Bred ut detta över kakan.
8) Smält lite mörk choklad, ringla den över kakan.
Supergoda Snickerskakor
Låt stå i kylskåp, skär i rutor. Förvaras i kylskåp, och det går bra att frysa.
Lycka till! Och ha en riktigt skön helg!
Kram Katarina