Karamellpopcorn i hjärtstrut
Äntligen har vi testat att göra karamellpopcorn! Vi dekorerade hälften med smält choklad…och vilken höjdare! Båda var lika goda! Eftersom vi är inne på hjärttemat här på bloggen…så blev det små hjärtstrutar med hjärtmönstrat papper!
Karamellpopcorn, så härligt godis..helt naturligt!
Karamellpopcorn med choklad
Receptet kommer från Ica ”karamelliga popcorn”
Ingredienser:
- 75 g smör
- 2 dl socker
- 1 l poppade popcorn
- 50 g smält choklad
Gör så här:
- Poppa popcorn
- Koka upp smör och socker i en vid kastrull till en ljusbrun smet, ca 5 minuter. Rör försiktigt under kokningen men passa noga så smeten inte bränns. Ta från värmen, rör smeten helt slät och blanda genast ner poppade popcorn.
- Bred ut på bakpappersklädd plåt. Ringla över smält choklad. Låt svalna.
Hjärtstrutar
Material:
- färgad kartong (två rosa nyanser)
- hobbyfärg (rosa)
Verktyg: limpistol, hjärtkakform, sax, penna, toarulle
Allt material kommer från Creativ Company. Tack Creativ Company som sponsrar med pysselmaterial till detta inlägg
Hjärtstrutar – gör så här:
- Börja med att vika toarullen till en hjärtform. (bild 2-3)
- Dutta färg med en svamp på hjärtat, tryck sedan på pappret, låt torka. (bild 4-6).
- Rita av hjärtat och klipp ut efter ritningen.
- Använd limpistol eller häftapparater att sätta ihop strutarna.
- Fyll dem de goda popcornen!
Lycka till!
Kram Katarina