Päronpaj

päronpaj

Päronpaj

Pajer är verkligen ett av mina favoritbakverk! Det är såå gott med en fruktig paj till efterrätt med härlig vaniljvisp till! Den sorts efterrätt passar verkligen året om! Här har jag testat ett nytt recept med saftiga päron i, och smörkola krämigt skal på toppen. Pajen är väldigt lättbakad och väldigt god!

päronpaj

Päronpaj – en enkel pajbotten, fylld med päronklyftor, och toppad med kolasmakande topping!

päronpaj

Päronpaj

Receptet kommer från Köket.se

Ingredienser

  • 5-6 st päron
  • 2 msk pressad citronsaft
Botten:

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 6 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
Fyllning

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Päronpaj – Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Skala päronen, dela dem och ta bort kärnhuset. Pensla päronhalvorna med pressad citronsaft så mörknar de inte.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner. Tryck ner degen i en pajform. Lägg i päronen.
  3. Smält smör och socker och blanda i vetemjöl och vaniljsocker. Toppa kakan med blandningen. Grädda i 25-30 minuter.

Den här pajen tänker jag definitivt att göra fler  gånger!

Lycka till med bakningen! /Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen