Päronpaj
Pajer är verkligen ett av mina favoritbakverk! Det är såå gott med en fruktig paj till efterrätt med härlig vaniljvisp till! Den sorts efterrätt passar verkligen året om! Här har jag testat ett nytt recept med saftiga päron i, och smörkola krämigt skal på toppen. Pajen är väldigt lättbakad och väldigt god!
Päronpaj – en enkel pajbotten, fylld med päronklyftor, och toppad med kolasmakande topping!
Päronpaj
Receptet kommer från Köket.se
Ingredienser
- 5-6 st päron
- 2 msk pressad citronsaft
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 6 dl mjöl
- 4 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 2 msk vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
Päronpaj – Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Skala päronen, dela dem och ta bort kärnhuset. Pensla päronhalvorna med pressad citronsaft så mörknar de inte.
- Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner. Tryck ner degen i en pajform. Lägg i päronen.
- Smält smör och socker och blanda i vetemjöl och vaniljsocker. Toppa kakan med blandningen. Grädda i 25-30 minuter.
Den här pajen tänker jag definitivt att göra fler gånger!
Lycka till med bakningen! /Katarina