Hemmagjord isglass

Hemmagjord isglass

Hemmagjord isglass

Vilken varm vecka det är, man fick verkligen sommarkänslor! Vi fick sådan lust att göra egen isglass. Det är ju faktiskt hur enkelt som helst att fixa sina egna läskande isglassar! Här kommer några tips till dagens inlägg: Hemmagjord isglass

Hemmagjord isglass

Hemmagjord isglass – Lätt fixat med en god juice och frukt och bär som du har hemma!

Hemmagjord isglass

Hemmagjord isglass – recept:

? Glassformar (finns i de flesta mat/hobbybutiker) Dessa är från Clas Ohlson

? Juice eller saft (Vi använde en Hallon/Transbärs juice)

? Färska bär och frukter (Vi använde färska hallon, kiwi och passionsfrukt)

Hemmagjord isglass

Hemmagjord isglass – Gör så här:

1) Blanda saften eller juicen ganska starkt. Till juicen tog vi 2 delar vatten istället för 4 delar. Man kan också mixa en fruktig juicesmothie och hälla i glassformarna, då får man en mer sorbetliknande konsistens (det testar vi en annan gång). Just idag ville vi få till en genomskinlig glass, så man skulle se de fina bären och frukterna.

Hemmagjord isglass

2) Häll juicen i formarna först eller stoppa i frukten först? Vi tyckte att bäst resultat var att lägg i frukterna först (tänk på att lägga kiwin i skivor på sidan (bara för snyggheten skull ?).

Hemmagjord isglass

3) När juice och saft är på plats i formarna, sätt i pinnarna och frys i ca 2-3 timmar. Lätt som en plätt!

Hemmagjord isglass

Isglassarna blev över förväntan, supergoda! Jag måste säga att jag var en aning skeptisk, eftersom jag minns min barndoms vattniga hemmagjorda isglassar. En god fruktjuice och massa frukt gjorde verkligen underverk! Det kommer definitivt att göras fler glassar i sommar!

Lycka till och ha en riktigt trevlig helg!

Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen