Hemmagjord isglass
Vilken varm vecka det är, man fick verkligen sommarkänslor! Vi fick sådan lust att göra egen isglass. Det är ju faktiskt hur enkelt som helst att fixa sina egna läskande isglassar! Här kommer några tips till dagens inlägg: Hemmagjord isglass
Hemmagjord isglass – Lätt fixat med en god juice och frukt och bär som du har hemma!
Hemmagjord isglass – recept:
? Glassformar (finns i de flesta mat/hobbybutiker) Dessa är från Clas Ohlson
? Juice eller saft (Vi använde en Hallon/Transbärs juice)
? Färska bär och frukter (Vi använde färska hallon, kiwi och passionsfrukt)
Hemmagjord isglass – Gör så här:
1) Blanda saften eller juicen ganska starkt. Till juicen tog vi 2 delar vatten istället för 4 delar. Man kan också mixa en fruktig juicesmothie och hälla i glassformarna, då får man en mer sorbetliknande konsistens (det testar vi en annan gång). Just idag ville vi få till en genomskinlig glass, så man skulle se de fina bären och frukterna.
2) Häll juicen i formarna först eller stoppa i frukten först? Vi tyckte att bäst resultat var att lägg i frukterna först (tänk på att lägga kiwin i skivor på sidan (bara för snyggheten skull ?).
3) När juice och saft är på plats i formarna, sätt i pinnarna och frys i ca 2-3 timmar. Lätt som en plätt!
Isglassarna blev över förväntan, supergoda! Jag måste säga att jag var en aning skeptisk, eftersom jag minns min barndoms vattniga hemmagjorda isglassar. En god fruktjuice och massa frukt gjorde verkligen underverk! Det kommer definitivt att göras fler glassar i sommar!
Lycka till och ha en riktigt trevlig helg!
Kram Katarina