Citronmarängpajer
I helgen bakade min dotter söta små citronmarängpajer, de är ju för underbart goda! Det kanske ser avancerat ut, men det är det inte! Man kan baka dem i portionsformar eller som en stor paj, välj det du gillar bäst! Dagens bilder blev väl inte de allra bästa (detta vintermörker gör ju inget gott för bilderna direkt) men ville ändå dela med mig av det gottiga tipset!
Citronmarängpajer – Mördegsbotten, lemon curd toppad med italiensk maräng så smaskigt!
Pajbotten
Mördeg (10 minipajer ) bakade i vanliga aluminiumformar
- 200 g kallt smör
- 1 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 ägg
Mördeg – Gör så här:
1) Skär smöret i tärningar. Nyp ihop smör, socker, mjöl och salt i en bunke till en smulig deg. Tillsätt ägget och knåda snabbt ihop till en deg. Tillsätt ev några msk kallt vatten.
Lemoncurd & Italiensk maräng
(Vi valde denna gång att fylla pajerna med färdigköpt lemon curd.)