Hjärtmaränger
Maränger är en klar bakfavorit! Det är så himla kul att baka maränger, de kan varieras i färg, smak och form! Så igår testade jag att göra rosa hjärtmaränger, med en varmvispad maräng, det blev riktigt lyckat! Hjärtmarängerna är så söta till Alla hjärtans Dag eller andra roliga tillfällen!
Hjärtmaränger
Variera sprit-tyll så får du dem släta eller randiga… Jag dekorerade med frystorkade hallon, blåbär och jordgubbar. Det blev väldigt gott med lite syra mot det söta!
Hjärtmaränger i Alla Hjärtans Dags present
Lägg dina maränger i en strut av tårtpapper, slå in i cellofan, till det ett sött hjärtkort med din kärlekshälsning!
Rosa maränghjärtan
Recept på maränghjärtan kommer från Leila Linderholm och Recept.nu
Ingredienser
- 4 st ekologiska äggvitor
- 3 dl socker
- 1 msk färsk citronsaft
- Några droppar röd karamellfärg (Panduro)
- Frystorkade hallon, jordgubbar och blåbär (Oetker)
Hjärtmaränger – Gör så här:
- Sätt ugnen på 130 grader.
- Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
- Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten), vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60-65 grader.
- Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills det svalnat.
- Vispa ner ca 10 droppar röd karamellfärg och blanda tills färgen är jämn.
- Strö frystorkade bär på dina hjärtan.
- Spritsa ut marängen till små hjärtan på en plåt med bakplåtspapper. Dra två strängar som får mötas och bilda ett litet hjärta.
- Grädda i mitten av ugnen i 35–40 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.
Lycka till!
Kram Katarina