Alla hjärtans dag pajer
Valentines dag ligger med nära om hjärtat! Det är så kul att fixa något extra till den dagen! De här små hjärtpajerna har jag knåpat ihop av en god frasig pajdeg och fyllt med en blandning av hallon och hallonsylt. Strössla socker och florsocker över dem, knyt fina sidenband runt pinnen…så har du en romantisk efterrätt! Hallonpajerna går utmärkt att göra utan pinne, och servera som gulligt fika till ❤️-dagen!
Gör hjärtpajerna med eller utan pinne…
Servera fluffig vaniljvisp och en extra klick hallonsylt och dekorera med några hallon
Hallonpajer
Pajdeg – Här är en klassisk pajdeg som jag hittat hos Katinkas kitchen, den är frasig och god…men lägg gärna till lite mer socker än i receptet om du gillar lite sötare pajer.
Ingredienser till (ca 15 hjärtan)
- 150 gram smör
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 msk florsocker
- 1/4 dl kallt vatten
- gärna lite vaniljsocker för extra smak
- (pepparkaksform som ett hjärta)
Hallonröra: Hallonsylt, tinade hallon, socker och lite maizena= mosa ihop och smaka av
Dekoration: 1 ägg utblandat med lite vatten, socker eller råsocker till dekoreation
Servering: pudra florsocker, hallon, vaniljvisp/sås.
Gör pajdeg så här:
1) Lägg mjölet, smöret, florsockret och vaniljsockret i en matberedare. Kör ihop ingredienserna till en grynig massa.
2) Tillsätt det iskalla vattnet genom det lilla röret, medan maskinen fortfarande går. Låt degen fortsätta köra tills den går ihop till en klump i ena ändan av bunken.
3) Degen ska bli smidig men inte för kladdig och precis hålla ihop men inte vara för smulig. Stäng då av maskinen och lyft ut degen. Låt degen vila i kylskåpet någon halvtimme.
Göra hjärtan
4) Kavla ut degen tunt, tag ut hjärtan och placera på en plåt täckt med bakplåtspapper.
5) Lägg ut pinnarna, om man vill göra Cakepops-hjärtan.
6) Lägg på en klick hallonröra ( här kan man röra ihop vilka bär som helst, eller varför inte ta nutella!)
7) Pensla med ägg runt kanten, tryck dit det andra hjärtat, tryck fast hjärtat med en gaffel runt kanten.
8) Pensla hela hjärtat med ägg, strö över socker eller råsocker eller både och.
9) Grädda i ugnen i 200 grader i ca 10-15 minuter beroende på hur stora hjärtan du gjort. Tag ut kolla!
Servera helst pajerna nygräddade, något avsvalnade, med en klick vaniljvisp!
Hoppas du blev sugen på att baka egna minipajer! Ha en jättebra vecka! Idag pysslar jag med ”kalasaskar”…bilder kommer i veckan!
❤️-kramar Katarina