Valborg 2016, majbrasa, odling och pyssel

valborg 2016

Vilken härlig Valborgshelg! Vädret var toppen, det blev eldning av en rejäl majbrasa på landet! Så mysigt med Valborgselden, det känns som att det är startskotten för Våren! Sen hann vi med mycket mer som; fortsatt renovering i källaren, brödbak, rensning i trädgården, grillning och pyssel! Här är några bilder från Valborg 2016 på landet!

valborg 2016valborg 2016

Valborg 2016

Majbrasor är verkligen effektfullt! Kul att träffa alla trevliga grannar! Vad snabbt det går att elda när man gör det tillsammans! Vill du läsa mer om varför vi firar Valborg

valborg 2016

Vi räddade en liten sorkfamilj från brasan!

valborg 2016

Efter många timmar var det endast glöd kvar…

valborg 2016

Ute på ängen finns endast lite aska kvar…Hela söndagen blev det lövkrattning, trimning och rensning i trädgården. Snart är det dags att så!

valborg 2016

Pelargonerna börjar ta fart inomhus!

valborg 2016

Bakning av surdegsbaguetter, använde en surdegsmix, blev riktigt bra bröd!

valborg 2016

Renovering av Pysselrum/gästrum i källaren

Renoveringen av källarrummet är nästan klart! En vägg med liggande brädor är på plats, väggarna målade, golvet ät till viss del fixat med ny betong, och sedan målat med ljusgrå färg. Nu är det bara lite lister, nytt fönster och dörrarna kvar. Bakom väggarna ska min ”keramikverkstad” få plats. Nu kommer vi snart till det roliga att inreda rummet!

valborg 2016

Pyssel med Panopaint

Helgens pyssel med de små flickorna, var skapande med Pano Paint Fantasy, ett kul sätt att dekorera tändsticksaskar…beskrivning kommer imorgon på bloggen!

valborg 2016

Fantastiskt god ”Friterad banan Paj”

Den här pajen bakade min duktiga mellantjej till efterrätt på Valborg. Den var så himla god! Smakade precis som friterad banan…krispig, karamellig och serveras gärna med en klick vaniljglass. Recept och piffade bilder …kommer snart!

valborg 2016

valborg 2016

valborg 2016

Uppdatering från Växthuset

Här är några bilder från Diy-projektet med Växthuset av sugrör och plast. Det växer verkligen så det knakar! Ärtskotten är redan dax att skörda om man vill! Fuktigheten i växthuset är verkligen superbra! Jag brukar lyfta upp växthuset på äggkartongerna, så att det kommer in lite luft.

valborg 2016

Det växer i tidningskrukorna

Testet med tidningskrukor, tycker jag fungerar bra! Tidningspappret håller sig väldigt fuktigt, så jag har klarat plantorna ovanligt länge från att dö. I år har jag sått mest perenna blommor, så de är ju inte direkt snabbväxande… Det blir kul att sätt ut dem i rabatterna sedan!

I veckan jobbar jag med mer pyssel inom ”Sverige-temat”, det blir födelsedagskalas i helgen, så någon tårta blir det säkert… sen måste man ju bara ut i solen som äntligen kommit! Nu startar ”sprayfärgs-säsongen”…det är så himla kul!

Ha en strålande och solig vecka allesammans!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Valborg 2016, majbrasa, odling och pyssel”

 1. Hej hej!

  Vilken fin blogg du har, jag skulle vilja prata med dig om ett ev. samarbete. Kan du vara snäll och maila mig. Tack!

  Mvh Eleonora

  1. Hej Eleonora!
   Tack! Vi hörs igen, så hoppas jag vi kommit fram till något kul samarbete!
   Hälsningar
   Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen