Fågelbo med svarta ägg

fågelbo

Fågelbo med svarta ägg

Till Påsk är det riktigt kul att måla ägg! Vi brukar ha som tradition att rita på urblåsta ägg med tuschpennor…det är så kul att spara och ta fram till nästa år. En kul påskaktivitet är att låta gästerna måla eller rita ett eget ägg, det lockar fram glädjen och kreativiteten hos de flesta! De här svarta äggen är av plast, så himla bra, för då håller de i alla evighet! De är också superbra för de mindre barnen, då de inte är så ömtåliga! Ta fram tuschpennorna och sätt igång och rita eller ”doodla”, ett kul och avkopplande pyssel för alla!

fågelbo

Fågelbo med ”doodle-ägg”

Här har jag fixat ett litet fågelbo av björkris till äggen. En fin bordsdekoration som även passar till de nykokta äggen! Man kan också fylla fågelboet med vårlökar…

fågelbo

Svarta ägg med pastellfärger

De svarta äggen är av plast. De har inget hål, så de är väldigt fina att ha framme i en skål. En extra bonus, är att äggen är förperforerade i ena änden av äggen, så man enkelt kan göra hål med ett vasst föremål. Sen  är det bara att trycka fast en ”upphängnings-ögla” i ägget och hänga upp i påskriset. Använder du riktiga urblåsta ägg, kan man enkelt måla dem svarta med hobbylack, tavelfärg etc.

fågelbo

fågelbo

Dekorera ägg – Material:

Materialet kommer från Creativ Company. Tack för att ni sponsrat med material till detta Påskpyssel! Här kommer lite ”ägg-inspiration”!

Lila ägg

Ett tips är att använda en äggkopp, när du målar kortsidorna på ägget. Börja rita motivet från ena änden, jag valde att göra mindre mönster i varje ände på ägget. Tänk på att låta tuschet torka något, innan du trycker fingrarna på det du nyss ritade.

fågelbo

Fjäderägg

Här har jag blandat alla olika färger på fjädrar.

Spetsägg

Här har jag försökt få fram ett spetsmönster…ja det är bara att träna. På Pinterest kan man finna många inspirerande bilder på ägg med ”doodles”.

Rosamönstrat ägg

  1. Börja med att rita ränder fram och tillbaka från kortsida till kortsida. Håll ett finger i varje ände, och tänk på att inte måla tusch ända ut i topparna, då riskerar du att få kladd…
  2. När du målat alla ränder är det bara att fylla i med små ränder enligt bilderna.
  3. Avsluta med att fylla i det som saknas i varje ände på ägget. Det är inte helt enkelt att rita raka ränder med en tuschpenna på runda ägg…men med lite extra dekorationer av ex. små ränder eller prickar så syns inte eventuella ritmissar…

fågelbo

Fantasiblommor i rosa…

Påskhöna med krumelurer, prickar och en spetskant runt hela ägget…bara inspiration…rita efter din fantasi!

Ägg med sicksackmönster och prickar

fågelbo

fågelbo

Fantasiblommor…

fågelbo

Här kommer beskrivningen till ett litet fågelbo i björkris

fågelbo

Diy: Fågelbo

Material: björkris (gärna de tunnare kvistarna), sekatör, svart ståltråd, avbitartång, pärlhönsfjädrar (Creativ Company)

Fågelbo – gör så här:

  1. Börja med att ta ihop en liten knippe björkris, och vira några varv ståltråd för att hålla ihop riset.
  2. Sätt in fler kvistar och fäst med ståltråd på ett par ställen. Ta inte för mycket ståltråd, då man istället kan fläta in kvistarna i riset.
  3. Böj till riset och fäst ihop som en rund ring. Forma till med händerna och fläta in kvistar som sticker ut, och knipsa ev. av tjocka kvistar.
  4. Tag nu ståltråd och gör som ett nät i botten på fågelboet, genom att fästa i boet och föra ståltråden fram och tillbaka.
  5. Sätt fast några fjädrar i fågelboet, och lägg gärna några fjädrar i botten på boet.
  6. Lägg i dina fina ägg i fågelboet, klart!

Glad Påskinspiration!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen