Till midsommar är det ju alltid roligt med en jordgubbstårta! En tradition liksom! I år ville jag testa något nytt, tänkte att en saftig mandelmassebotten skulle passa så fin mot syrlig rabarber och söta jordgubbar. Allt kan förberedas någon dag i förväg och bara läggas ihop bums vid servering! Enkelt och supersmarrigt! Varsågoda här är dagens recept: Jordgubbstårta med rabarber och mandelbotten

Jordgubbstårta – Saftig, syrlig, söt och lättbakad!
Ingredienser:
🎂 1 st Mandelbotten
🎂 Rabarbercurd
🎂 Vispad grädde ca 3 dl
🎂 Jordgubbar 1 liter



Mandelbotten
Ingredienser:
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 grader
2) Riv mandelmassan grovt. Rör ner ägg och äggvitor. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Ca 24 cm i diameter.
3) Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna. Tårtbotten kan bakas ett par dagar före den ska serveras.








Rabarbercurd
Ingredienser:
200 g rabarber
95 g socker
1 citron
2 st ägg
1 tsk maizena
25 g smör
Gör så här:
1) Skär rabarbern i mindre bitar och koka den i 5 min med citronsaft och socker.
2) Mixa till en puré direkt i kastrullen.
3) Vispa samman ägg och maizena och tillsätt under vispning ner i rabarberpurén.
4) Lägg i smöret skuret i bitar och låt koka upp.
5) Låt småputtra i några minuter tills curden tjocknat. Häll över i en burk, låt svalna och förvara i kylen.



Jordgubbstårtan är klar!
Så kul och enkelt att göra. Superbra att man kan förbereda alla moment före servering. Saftig och fräsch tårta som passar perfekt efter en rejäl middag! Vill du kika på en annan god jordgubbstårta så kan jag rekommendera denna.
Lycka till med bakningen!
Kram 💖 Katarina