Stickad pumpor

Stickade pumpor

Stickade pumpor

Här kommer ett härligt sticktips,  ”stickade pumpor” med beskrivning från Järbo. Riktigt fina pumpor som man kan ta fram varje höst. De passar som dekoration till Halloween, och andra fina höstdukningar.

Stickade pumpor

Stickade pumpor

Eftersom jag inte är någon stickmästare, så är det min svärmor som stickad dessa fina pumpor, det gick väldigt snabbt att sticka.

Här stickbeskrivning från  Järbo.
Stickad pumpa

Med orange Ulla (26114) och strumpstickor nr 4.5: Lägg upp 36 m och fördela jämnt på 3 stickor.

Varv 1: *5 rm, 1 am* upprepa från *-* varvet runt.

Upprepa varv 1 till arbetet mäter 8 cm. Maska sedan av. Ta av garnet, men lämna en ca 25 cm lång garnände.

Använd garnsnutten som är kvar från uppläggningen till att sy ihop pumpan i botten. Sy stygn längs med kanten, dra åt och fixera med fler stygn. Stoppa sedan pumpan med fyllningsvadd. Sy därefter ihop den upptill på samma sätt som i botten. Sy sist av allt genom mitten upptill, ner genom pumpan och ut i mitten nedtill. Dra åt och forma pumpan som du önskar.

Stjälk (I-cord)

Lägg med brun Ulla (26108) upp 3 m på strumpsticka nr 4.5, skjut maskorna till andra änden på stickan, vänd inte arbetet. Stickas med två stickor.

Varv 1: Sticka 3 rm, skjut maskorna till andra änden på stickan, vänd inte arbetet*, upprepa från *-* till I-corden är 3 cm lång.

Montering

Sy fast stjälken i mitten, upptill på pumpan.

Stickade pumpor

Imorgon visar jag fler höststickningar med löv, ekollon, spindlar och spöken också från Järbo. Om du är stickvan, kan man snabbt sticka dessa saker på någon timme!

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen