Halloweenpyssel

Halloweenpyssel

Söndag är väl ändå en väldigt bra pysseldag! Ruskväder ute, innedag med Halloweenpyssel! Idag pysslar jag vidare med Halloweentemat! Det blir söta små spökhus av toarullar, ett väldigt bra pysselmaterial! Spar toarullar, det kan användas året om till alla pyssel! Varsågoda här är dagens halloweenpyssel!

Halloweenpyssel

Halloweenpyssel

Söta spökhus av toarullar och papper, är ett ganska enkelt Halloweenpyssel! Sätt in små ledvärmeljus i husen så lyser de fint i mörket! Ett kul pyssel som de flesta klarar av med lite hjälp med saxen! Här nedan ser ni materiallistan, men så klart kan allt bytas ut till vilka färger som helst! Man kan ju göra ett rosa eller ljusblått slott eller ett glittrigt vinterhus! Toarullarna kan ju limmas ihop till ett gigantiskt stort spökslott också!

Halloweenpyssel

Halloweenpyssel – material:

🎃 Svart hobbykartong (Panduro)
🎃 Orange silkespapper
🎃 Toarullar
🎃 Vit tuschpenna
🎃 Svart hobbyfärg (CC Hobby)
🎃 Washitejp, silverstjärnor, glitterpulver, decoupagelack/limstift
🎃 Ledvärmeljus

Verktyg: sax (gärna liten med vass spets, limpistol eller hobbylim

Spökhus

Spökhus – gör så här:

Toarullar, sax, penna
1) Klipp gärna toarullarna i olika höjder för olika effekt. Rita dörrar och fönster med tuschpenna, plocka fram en vass liten sax.
Klipp fönster
2) Klipp ut dörrar och fönster, klipp gärna så att du kan vika ut dörren/dörrarna. Man kan även klippa så att det blir fönsterluckor.
Måla husen
3) Måla ”spökhusen” med hobbyfärg.
Fönster, silkespapper
4) Klipp till bitar av silkespapper och limma fast på insidan av toarullen. Så att fönstren får en lysande orange färg. Det var enklast att använda ett sånt här litet hobbylim.
Halloweenpyssel
5) Nu är husen redo av få tak!
Spökhus, strutar
6) Rulla strutar av svart hobbykartong, använd gärna limspistol för att fästa ihop dem.
Spökhus
7) Limma fast taken på husen, med hjälp av limpistolen.
Dekorera taken
8) Taken och även husen kan dekoreras efter fantasi! Här har jag penslat taket med decoupagelack och hällt på rejält med glitterpulver.
Spökhus
9) Man kan rita detaljer runt fönster och dörrar med vit tuschpenna. En sådan här Poscapenna i vitt är verkligen toppen att ha i sin pysselväska! Den funkar på allt! Limma fast stjärnor, spindlar, glittrig washitejp…ta det du hittar där hemma!
Halloweenpyssel
Sätt in ett ledvärmeljus i varje hus så har du en mysig dekoration till Halloween! Vill du kika på ett annat gulligt Halloweenpyssel, klicka på länken Halloweenfigurer.

Lycka till med pysslandet!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen