Halloween pumpor

Halloween pumpor

Då var det dax att karvar årets Halloween pumpor! Det blev två stycken i år, en stor och en lite mindre klassisk orange! Vi ville göra en läskig och en gullig! Jag tog på mig att ska den gulliga, det blev ett snällt halloween hus av pumpan. Vi testade mina linolium verktyg, och de funkade perfekt till karvandet.

Halloween pumpor

Halloween pumpor 2022

Vi har testat några nya tips i år, och det är att göra hålet baktill på pumpan, då blir toppen snygg och pumpan håller ihop. Nästa tips är att använda en batteridriven ljusslinga i pumporna, smart och så slipper man att pumpan faller ihop av ljuset.

Rita pumpa

Rita mönster

Man kan rita mönster med en vanlig bläckpenna. Verktygen vi använt i år är linolium verktyg, en liten vass kniv är också bra att ha.

Halloween pumpa
Karva med linolium knivarna. Blir det rester kvar av bläckpennan, går det fint att tvätta bort med en svamp med diskmedel. Tänk på att karva lite djupare spår än jag gjorde, för då lyser lampan igenom bättre.
Pumpa
Dörr skar jag ut i två delar med en vanlig liten kniv. För att fästa dörrarna som jag vände med insidan ut, tog jag vanlig tandpetare.
Pumpa klar

Huspumpan är klar!

Läskig pumpa

Läskiga pumpan – blev mer effektfull!

Jag tycker nog att dotterns pumpa blev ännu bättre! Lyser riktigt effektfullt i mörkret!

Halloween pumpor

Halloween pumpor

Inomhuspumpor

I år får pumporna vara inomhus så att vi ser dem! Bara att njuta av höstfärgerna och myset den här helgen….sen blir det att tänka på julen som sakta börjar smyga sig in i tankarna!

🎃 Vill ni ha mer pumpa-inspiration klicka in på Pumpa-länken.

🎃 Vill ni läsa mer om varför vi firar Halloween och vilken dag som är Halloweendagen.

Ha en härlig helg!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen