I år har det verkligen slagit rekord med olika varianter av semlor! Det är klart att jag också måste testa något nytt! Många har pratat så gott om semmelkladdkakan, så det fick bli årets test! Jag spritsade grädden som små rosor, och gjorde marmorerade blommor av sockerpasta och wips så fick det bli en semmeltårta! Inte de bästa blommorna jag gjort precis…det blev lite stressigt, men testa ni de blir säkert superfina! Det här blev underbart gott och väldigt lättbakat! Åh visst smakar det semla!!!
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och lägg i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
3. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
4. Låt kladdkakan svalna helt innan du garnerar med vispgrädde och mandelflarn, eller med blommor och sockerkulor.
Marmorblommor
För att få blommorna lite marmorerade har jag en del vit sockerpasta och en del rosa sockerpasta. Se nedan hur jag gjort.
Marmorerad sockerpasta
Tag en del av den vita sockerpastan och knåda in lite rosa karamellfärg.
1) Gör två långa maskar av den vita och rosa sockerpastan (tag gärna mer av den vita)
2) Vrid som en polkastång.
3) Knåda försiktigt,
4) Kavla ut degen, dags att göra blommor.
Marmorblommor av sockerpasta
Man kan också göra blommor med vanlig sockerkaksmått, utstickare eller en gummiform som jag använt.
Viktigt! Pudra formen med lite maizena, annars fastnar blommorna.
5) Tryck i lite sockerpasta, och tag ur formen direkt.
6) Skär rent runt blommans kant.
7) Borta bort överflödig maizena med en bakpensel
8) Spritsa tårtan som du önskar. Jag la dit små sockerpärlor de spritsade ”rosorna”, tills sist la jag på några blommor.
Lycka till med din semmeltårta! En saftig och ganska mäktig tårta som räcker till många!
Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina