Vaniljfudge

Vaniljfudge

Vaniljfudge

I helgen blev det en hel del bakning! Något som jag väldigt länge velat testa så är det fudge…vaniljfudge, lakritsfudge, tomtefudge….ja det finns massor av olika varianter. Första baktestet blev vaniljfudge…som blev riktigt smaskigt, som mjuk kola med mycket vaniljsmak! Inte alls svårt att koka ihop, här är receptet.

Vaniljfudge

Vaniljfudge

Receptet kommer från köket.se

Ingredienser:

1 vaniljstång
4 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl ljus sirap
50 g smör
1 krm salt

Gör så här:

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en form, cirka 20 × 30 cm.
  2. Skär ett snitt längs vaniljstången och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt socker, grädde, mjölk, sirap och smör och värm på låg värme tills smöret har smält. Rör om då och då med en värmetålig slickepott.
  3. Höj till medelvärme och låt massan koka tills den har en temperatur på 117 grader.
  4. Ta kastrullen från värmen och låt bubblorna gå ner en aning. Rör om med en värmetålig slickepott tills smeten tjocknar och temperaturen sjunker.
  5. När smeten inte längre är glansig utan blir matt och har en temperatur på 55–60 grader så är den klar.
  6. Häll fudgen i formen och låt stelna i rumstemperatur i minst 6 timmar. Skär fudgen i fina bitar.

VaniljfudgeVaniljfudge

Visst är det fint med vackra burkar! Här är en ev mina favoritburkar, som jag plockar fram varje jul!

Lycka till med fudgen och  Ha en superbra vecka! Håll utkik, den här veckan blir det en fin gåbortpresent, mera julbak…sen bygger jag vidare i ”Nissevärlden”…och så annat smått och gott!

Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen