Hallonbiskier med vit choklad

Hallonbiskvier

Hallonbiskvier med vit choklad

Idag har jag äntligen testat att baka hallonbiskvier, riktigt små och saftiga doppade i vit choklad. Det var verkligen inte det vackraste jag bakat…men goda var dom! Kombinationen sega bottnar, fluffig fyllning som är lätt syrlig och så söt vit choklad på toppen blir verkligen gott! Jag tycker de ser ut som ett riktigt vårbakverk, och passar ju perfekt till påskfikat! Varsågoda här är receptet: Hallonbiskiver med vit choklad

Hallonbiskvier

Hallonbiskvier – riktigt små biskvier fyllda med fluffig hallonsmörkräm, doppade i vit choklad

Hallonbiskvier – recept:

Receptet som vi testat kommer från Fredriks fika, en riktig favoritbagare, ni kanske minns honom från Hela Sverige bakar. Det vi ändrat i receptet är att ja skippade att sila hallonen. Som ni ser är det lite hallonprickar av kärnorna i fyllningen. Jag gillade att det blev lite krispigt, men ska man ha finare biskvier skulle jag nog sila dem.

Ingredienser:

200 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl hallon (frysta, tinade och silade från kärnorna om man vill.)

200 g vit choklad till doppning

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassan i en bunke, tillsätt äggvitan och blanda ihop till en jämn smet.

Hallonbiskvier
3. Spritsa små rundlar stora som 5-kronor på bakplåtspappersklädd plåt.

4. Baka mitt i ugnen i 10 minuter, låt svalna på plåten.

5. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till det är riktigt fluffigt. Tillsätt hallonen och vispa tills det har gått ihop sig till en jämn smörkräm. Använder du frysta hallon, låt dem tina på hushållspapper så det inte blir för mycket vätska.


6. Spritsa eller skeda på fyllningen på botten så att de blir toppiga.

7. Ställ biskvierna i kylen så att de blir riktigt kalla.

8. Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad, smält försiktigt eftersom vit choklad smälter snabbare än mörk.
9. Använd en tandpetare och tryck i botten på biskvin, doppa sedan i den vita chokladen så att det täcker kanterna.
(Jag höll i biskvierna med fingertopparna och snurrade dem i den vita chokladen.) Min choklad smälte jag i micron, men den blev inte riktigt bra, (något för tjock, därför ser den lite svirlig ut…så jag rekommenderar att smälta över vattenbad väldigt försiktigt, så får du en mer lättflytande choklad.

10. Låt stelna i kylen.

🌸 Biskvierna håller minst en vecka i kylen, det går även bra att frysa dem.


Ha fortsatt mysig sportlovsvecka!

Kram 💖 Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top