Grillad banan
Semestern vid stugan fortsätter…härliga dagar med båtturer, strandpicknickar och grillmiddagar. I sommar jobbar vi också med ett trädäcksbygge som snart är helt klart, och så har vi börjat måla och fixa till de gamla fönstren och dörrarna. Så roligt att få fint, så man kan börja piffa till med inredningen! Idag bjuder jag på en klassisk sommarfavorit-efterrätt…som vi gjort såå många gånger i sommar. Grillad banan fylld med choklad, toppad med nötter och så en kula vaniljglass. Den enklaste grillefterrätten av alla, och såå gott! ?
Grillad banan – fylld med mjölkchoklad, toppad med hasselnötter och så en kula vaniljglass.
Grillad banan
Ingredienser: (per person)
- En halv banan per person.
- ca 2-3 rutor Marabou mjölkchoklad, eller en klick Nutella.
- Dekoration: några hackade hasselnötter eller andra nötter eller kokoschips etc.
- Servera vaniljglass till.
Gör så här:
1) Lägg bananerna helt oskalade som de är på grillen. Gärna lagom varm glöd, dvs inga lågor…
Grilla ca 5 minuter, vänd dem, grilla ca 5 minuter till.
De är klara när de är helt mörka.
2) Skär chokladen i mindre bitar, eller plocka fram Nutella och man väljer det.
3) Dela bananen i två delar, och skär en skåra på mitten.
4) Lägg genast i chokladbitarna medan bananen är varm. Eller lägg en en klick Nutella i skåran.
5) Strö över hackade nötter eller dyl.(det funkar hur bra som helst utan nötter också) och servera en glasskula till!
Hej hej från vindrufsiga mig! Lycka till med dagens grillefterrätt!