Persikopaj

Vilket fantastisk sensommarväder vi haft här i Stockholm! Vi hade turen att pricka in den helgen vid stugan. En riktig njutarhelg, med lite pysseljobb, bärplockning, båtupptagning, sommardopp och goda middagar utomhus! Till efterrätt bakade jag en väldigt omtyckt persikopaj! Servera med fluffig lättvispad grädde med vaniljsmak! Familjen tyckte den var jättegod! Här är receptet på Persikopaj!

Persikopaj

Välj vilken frukt som helst till den här pajen! Det funkar med nektariner, plommon, körsbär, hallon, björnbär… Det skulle egentligen vara mandel på toppen av kakan, men eftersom jag inte hade någon flagad mandel så tog jag kokos. Det var kokosen som verkligen gjorde den här kakan god!

Persikopaj

Jag använde nektariner till denna paj, men jag tror att flest personer söker på ordet ”Persikopaj” så därför fick den heta det!😂 Eftersom jag bakade den till familjen, så fotade och filmade jag bara själva bakprocessen…men glömde helt av att fota den vid servering! Den gick åt i ett nafs! Familjen tyckte den var extra god med saftig insida och krispig topping!🍑

Persikopaj – recept:

🍑 3 ägg
🍑 3 dl socker
🍑 3 1/2 dl vetemjöl
🍑 1 tsk bakpulver
🍑 1 knivsudd salt
🍑 4 mogna nektariner eller persikor
🍑 150 g smör, kyltskåpspaj
🍑 1/2-1 dl kokos

Till Servering: lättvispad grädde (som jag blandat i vaniljsocker) tag efter egen smak

Persikopaj – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smörj en pajform med smör.
  3. Vispa ägg och strösocker med elvisp tills det är vitt och pösigt.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och en knivsudd salt. Vispa ner äggmeten tills att går ihop.
  5. Skrapa ner smeten i mitten av pajformen.Det gör ingenting om smeten inte vill nå ut i kanterna eftersom smeten flyter ut mycket i ugnen.
  6. Dela nektarinerna/persikorna i tunna klyftor. Fördela klyftorna i fina ringar på smiten.
  7. Hyvla smöret över kakan och sätt in den i mitten av ugnen.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-45 minuter. Kolla med sticka efter 25 minuter, den kan vara lite kladdig i mitten med inte ute i kanterna. Tag ut och låt svalna.
  9. Kakan bjöd jag på lätt ljummen med den lättvispade grädden till (blandade i lite vaniljsocker i grädden).

Den är också god att äta som kaka till kaffet och funkar utmärkt helt kall. (Förvara i kylskåpet, så håller den länge

Så här blev slutbilden! Mysig fika i den varma sommarnatten, en sensommarkväll att minnas…då novemberslasket snart är här!

Hoppas ni testar att baka den här pajen! Det är såå roligt att få små kommentarer och meddelanden här på bloggen, på messenger och instagram, det gör verkligen det här jobbet så kul!

Kramar 💖 Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen